Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Οι 10 καλύτερες συμμετοχές στην Eurovision

Η αγαπημένη μας Eurovision τελείωσε με την Κύπρο να κατακτά την πρώτη θέση του κοινού και την δεύτερη θέση συνολικά! Με αφορμή λοιπόν το γεγονός της Eurovision που ολοκληρώθηκε, δείτε τις δέκα καλύτερες συμμετοχές στην ιστορία του θεσμού, έτσι όπως τις συγκέντρωσαν οι ΔΣ!

10η θέση: Κύπρος! La La Love - 'Ηβη Αδάμου (2012)

Ένα πολύ ωραίο κομμάτι βρίσκεται στην 10η θέση και είναι το La La love από την Ήβη Αδάμου! Την Ήβη την γνωρίσαμε στο X Factor 2 του Ant1 και κατάγεται από την Κύπρο, την οποία και εκπροσώπησε στην Eurovision το 2012. Το La La love είχε άψογη σκηνική παρουσία και ξεσήκωσε τα πλήθη, δυστυχώς είναι ένα από τα πιο αδικημένα τραγούδια στον θεσμό καθώς τερμάτισε μόλις στην 16η θέση.


9η θέση: Ουκρανία! Dancing Lasha Tumbai - Verka Serduchka (2007)


Στην 9η θέση βρίσκεται μια άκρως πρωτότυπη συμμετοχή για τον θεσμό της Eurovision. Ένα τραγούδι, του οποίου οι στίχοι δεν αποτελούνταν ούτε από μία, ούτε από δύο αλλά από πέντε γλώσσες: Τα γερμανικά, τα αγγλικά, τα μογγολικά, τα ρωσικά και τα ουκρανικά! Το τραγούδι αυτό μάλιστα κόντρα στα προγνωστικά τερμάτισε στην 2η θέση!


8η θέση: Ισπανία! Baila El Chiki Chiki - Rodolfo Chikilicuatre (2008)


Σε αυτό το αφιέρωμα δεν θα μπορούσα να μην συμπεριλάβω το τσίκι τσίκι! Ένα τραγούδι που για έναν περίεργο λόγο σε εμάς τους Έλληνες άρεσε πάρα πολύ και ας ήταν από την Ισπανία. Πρόκειται για μία από τις πιο αστείες συμμετοχές στην ιστορία του θεσμού. Το τσίκι τσίκι τερμάτισε στην 16η θέση.

7η θέση: Νορβηγία! Fairytale - Alexander Rybak (2009)


Ο εκπληκτικός Alexander Rybak είναι στην 7η θέση του αφιερώματος. Πρόκειται για έναν ταλαντούχο καλλιτέχνη και μπορώ να πω ότι το βιολί του στο τραγούδι είναι καταπληκτικό, από τα καλύτερα που έχω ακούσει. Δίκαια κατέκτησε την 1η θέση το 2009, καθώς ήταν από τις καλύτερες συμμετοχές στην ιστορία της Eurovision.


6η θέση: Ελλάδα! Shake it - Σάκης Ρουβάς (2004)


Ένα άκρως χορευτικό και ένα που ξεσηκώνει κομμάτι βρίσκεται στην θέση έξι από τον Σάκη Ρουβά! Πρόκειται για μία από τις καλύτερες συμμετοχές της Ελλάδας στην ιστορία της Eurovision και τρέλανε όλους τους Έλληνες και όχι μόνο! Η Ελλάδα το 2004 κατέκτησε την 3η θέση.


5η θέση: Ελλάδα! Die for you - Antique/Έλενα Παπαρίζου (2001)



Ένα τραγούδι που αναδεικνύει το ελληνικό στοιχείο καθώς έχει και ελληνικό στίχο, εκτός από αγγλικό και παίζεται μπουζούκι από τον Νίκο Παναγιωτίδη. Το τραγούδι το ερμηνεύει η μία και μοναδική Έλενα Παπαρίζου. Οι Antique τερμάτισαν στην 3η θέση.

4η θέση: Ελλάδα! Secret Combination - Καλομοίρα Σαράντη (2008)


Η γλυκύτατη Καλομοίρα βρίσκεται στην 4η θέση του αφιερώματος με το εκπληκτικό αυτό τραγούδι! Εντυπωσίασε το κοινό της Eurovision και τις κριτικές επιτροπές και αυτή η γλυκιά παρουσία, την οποία την γνωρίσαμε μέσα από το Fame Story του Ant1, κατέλαβε την 3η θέση στην Eurovision.


3η θέση: Ελλάδα! Alcohol is Free - Koza Mostra feat. Αγάθωνας Ιακωβίδης (2013)


Το τραγούδι αυτό είναι ο,τι πιο ελληνικό έχουμε στείλει στον θεσμό. Δείχνει ότι είμαστε ένας χαρούμενος λαός και προβάλλει την κουλτούρα μας. Είναι από τις σπάνιες φορές που ακούστηκε ρεμπέτικο σε έναν τέτοιον διαγωνισμό, όμως θεωρώ ότι αδικήθηκε από τις επιτροπές, καθώς κατέλαβε μόλις την 6η θέση.


2η θέση: Κύπρος! Fuego - Ελένη Φουρέιρα (2018)


Ένα τραγούδι φωτιά, όπως λέει και ο τίτλος του, βρίσκεται στην 2η θέση του αφιερώματος. Το Fuego βγήκε πρώτο στο televoting, δηλαδή πρώτο στις προτιμήσεις του τηλεοπτικού κοινού, όμως δυστυχώς οι επιτροπές δεν είχαν την ίδια γνώμη και έτσι κατέκτησε την 2η θέση του διαγωνισμού της φετινής Eurovision. Η Ελένη Φουρέιρα κατάγεται από την Αλβανία, αλλά εκπροσώπησε επάξια την Κύπρο και όλον τον ελληνισμό.


1η θέση: Ελλάδα! My Number One - Έλενα Παπαρίζου (2005)


Φτάσαμε στην πρώτη θέση αυτού του τοπ και φυσικά βρίσκεται η μία, η μοναδική, η ανεπανάληπτη Έλενα Παπαρίζου! Η Έλενα Παπαρίζου είναι το συνώνυμο της λάμψης και εμφανίστηκε στην σκηνή με τον αέρα της νικήτριας και με το εκπληκτικό τραγούδι, My Number One. Ένα τραγούδι, το οποίο αναδεικνύει το ελληνικό στοιχείο και ήταν αυτό το στοιχείο που το απογείωσε στην κορυφή. Η Έλενα Παπαρίζου έστειλε τους Έλληνες στον έβδομο ουρανό, αφού δίκαια κατέκτησε την 1η θέση του διαγωνισμού της Eurovision!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου