Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Ο χλευασμός ενός Ένδοξου από κάποιους τιποτένιους

Αγαπητοί αναγνώστες με λύπη μου είδα αρκετές αναρτήσεις τόσο στο Facebook, όσο και στο Twitter, οι οποίες χλευάζουν τον Έλληνα Σμηναγό που έπεσε την ώρα του καθήκοντος. Από τη μία βλέπεις μεγάλες επιχειρήσεις να θέλουν να βοηθήσουν την οικογένεια του πιλότου μας και από την άλλη κάτι ανθρωπάκια να προκαλούν.

Η απογοήτευσή μου είναι μεγάλη για αυτά τα σχόλια που διάβασα και το λέω με κάθε μα με κάθε ειλικρίνεια. Ειλικρινά, ποιος είναι ο λόγος να αμαυρώνεις την μνήμη ενός νεκρού; Ποιος είναι ο λόγος για τέτοια ποστ για έναν άνθρωπο που προσέφερε μόνο καλό; Η αμαρτία του για τους αριστερούς φασίστες ήταν που φορούσε στολή; Αυτό ήταν το λάθος του;

Μερικά από τα σχόλια που διάβασα έλεγαν: «Αν ο πιλότος είχε πεθάνει λίγες μέρες πριν, θα προλάβαινε την ανάσταση», «Κρίμα για την γυναίκα του. Δεν θα της κάνει αεροπλανικά», «Θεωρώ πιο σημαντική τη δουλειά ενός διανομέα από αυτή του πιλότου» και άλλα... Και τα σχόλια που σας παρέθεσα είναι τα πιο λάιτ, μπείτε λίγο στο Twitter, όσοι έχετε, να θαυμάσετε το επίπεδο αυτών των υπανθρώπων.

Αναρωτιέμαι γιατί η ΔΗΕ δεν έχει επέμβει ακόμα; Γιατί δεν έκλεισαν οι λογαριασμοί τους; Στην αρχαιότητα όταν υπήρχε ύβρις, ερχόταν η τιμωρία (νέμεσις) και επανερχόταν πάλι η τάξις (τίσις). Όσο οι αρμόδιες αρχές δεν επεμβαίνουν συνεχίζοντας να χαϊδεύουν αυτιά, τα φαινόμενα αυτά θα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.

Το θετικό είναι ότι αυτός ο πιλότος, αυτός ο Ένδοξος άντρας πέθανε υπερασπιζόμενος την Πατρίδα μας. Χρωστάμε ευγνωμοσύνη σε αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι με κίνδυνο της ζωής τους φροντίζουν για την ασφάλειά μας και αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που εγώ προσωπικά δεν θα ανεχθώ από κανέναν ηλίθιο και αμόρφωτο να ρίχνει χολή για αυτόν τον Ένδοξο Άνδρα.

Αυτά ήθελα να πω. Είναι ένα άρθρο και αγανάκτησης αλλά περισσότερο λύπης. Ειλικρινά, αν «Έλληνες» έχουν τέτοιες συμπεριφορές, τότε μην περιμένουμε η χώρα αυτή να ορθοποδήσει και να πάει μπροστά. Δυστυχώς, με τέτοια μυαλά δεν θα αναπτυχθούμε ως χώρα ούτε οικονομικά και κυρίως ούτε ηθικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου