Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλους

Αναρτήθηκε πριν περίπου ένα μήνα άρθρο σχετικά με τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, τα οποία πρέπει να παρέχει η επίσημη πολιτεία και στο τέλος αναφέρθηκε ότι θα γραφεί ένα ξεχωριστό άρθρο για την υιοθεσία παιδιών από τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Η σημερινή ανάρτηση του ιστολογίου αναφέρεται στο θέμα της υιοθεσίας παιδιών από τους ομοφυλόφιλους.

Προηγούμενη ανάρτηση
Θεωρείται δόκιμο να γίνει μια μικρή αναφορά στο τι ειπώθηκε για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων. Αναφέρθηκε περιληπτικά ότι η ομοφυλοφιλία είναι μια επιλογή την οποία η κοινωνία έχει υποχρέωση να σεβαστεί, ότι καλώς ψηφίστηκε το σύμφωνο συμβίωσης και ότι πρέπει να θεσπιστεί και ο πολιτικός γάμος για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Στην τελευταία παράγραφο εκείνου του άρθρου επισημάνθηκε ότι οι υιοθεσίες παιδιών από ομοφυλόφιλους δεν πρέπει να ξεκλειδωθούν από την επίσημη πολιτεία. Αυτά λοιπόν ειπώθηκαν περιληπτικά στην ανάρτηση «Ομοφυλοφίλων Δικαιώματα» και τώρα μεταβαίνουμε στην τεκμηρίωση της άποψης που παρουσιάστηκε.

Νόμοι της φύσης
Κάθε άνθρωπος έχει υποχρέωση να σέβεται τη φύση και τους νόμους της, κάτι βέβαια που με την υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλους δεν επιτυγχάνεται. Ένας ζωντανός οργανισμός για να θεωρηθεί ζωντανός πρέπει να επιτελεί εφτά βασικές λειτουργίες, μία εκ των οποίων είναι η αναπαραγωγή, δηλαδή η διαιώνιση του είδους. Η αναπαραγωγική διαδικασία στα έμβια όντα πραγματοποιείται μεταξύ της ερωτικής συνεύρεσης αρσενικού και θηλυκού και προκύπτει ένας ή περισσότεροι απόγονοι. Αυτό δε μπορεί να συμβεί σε ερωτική συνεύρεση μεταξύ αρσενικού με αρσενικού ή θηλυκού με θηλυκού, κάτι το οποίο σημαίνει πως ο μόνος «νόμιμος» τρόπος για να υπάρξει απόγονος είναι μόνο με την συνουσία των αντίθετων φύλων. Η υιοθεσία από ετερόφυλους γονείς είναι δόκιμη για το απλούστατο γεγονός ότι οι νόμοι της φύσης επιτρέπουν γενικά την αναπαραγωγή, άρα εν προκειμένω την απόκτηση παιδιού, η οποία μπορεί να μην είναι δυνατή σε ένα ετερόφυλο ζευγάρι για τον άλφα ή βήτα λόγο. Εφόσον η φύση δεν επιτρέπει στους ομοφυλόφιλους να κάνουν παιδιά εξ αρχής, γιατί εκείνοι να πάνε κόντρα σε αυτήν μέσω μιας υιοθεσίας; Τελικά, είναι σεβασμός προς τη φύση η υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια;

Οικογένεια
Ο θεσμός της οικογένειας είναι πολύ σημαντικός για το άτομο και για την αλληλεπίδρασή του με την κοινωνία, αν λοιπόν οι γονείς ενός ατόμου είναι ομοφυλόφιλοι, αυτό θα έχει τεράστια κοινωνικά προβλήματα. Όπως προκύπτει από την προηγούμενη παράγραφο η έννοια του γονιού δεν έχει μόνο κοινωνική αλλά και φυσική διάσταση, στην οποία δεν μπορούν να υπάρξουν γονείς του ίδιου φύλου και κατά επέκταση αυτό περνάει στην κοινωνία. Οι ρόλοι των δύο φύλων είναι διακριτοί και με την υιοθεσία παιδιών από τους ομοφυλόφιλους υπονομεύονται για τους λόγους που αναφέρθηκαν στην προηγούμενη παράγραφο. Και για την φύση λοιπόν και για την κοινωνία οικογένεια υφίσταται με μία μητέρα και έναν πατέρα, όσοι λοιπόν υποστηρίζουν την υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλους δεν αντιλαμβάνονται τι αξία έχει ο θεσμός της οικογένειας για το άτομο, πόσο μάλλον για ένα παιδί.

Ερωτήματα
Ένα παιδί θα ρωτήσει τους γονείς του πως ήρθε στον κόσμο και εδώ τίθεται η σκέψη τι απάντηση θα δώσουν οι ομοφυλόφιλοι γονείς. Η διαδικασία για να έρθει ένας απόγονος στον κόσμο είναι γνωστή και αυτή φυσικά δεν αναφέρει την ερωτική συνεύρεση μεταξύ δύο αντρών ή δύο γυναικών. Μετά έρχεται η επόμενη ερώτηση η οποία λέει γιατί το παιδί δεν έχει έναν μπαμπά και μία μαμά όπως οι υπόλοιποι. Τι απάντηση θα δοθεί σε αυτό το ερώτημα και αν δοθεί τελικά θα ικανοποιήσει το παιδί ή θα το κάνει να αισθάνεται μειονεκτικά προς το κοινωνικό σύνολο και στην χειρότερη περίπτωση να ντρέπεται για τους γονείς του; Συμπεραίνεται λοιπόν ότι ακόμα και οι ίδιοι οι γονείς που είναι ομοφυλόφιλοι δεν έχουν κάποια πειστική απάντηση να δώσουν στο παιδί που έχουν υιοθετήσει.

Κοινωνική ένταξη
Είναι ομαλή η ένταξη του παιδιού στην κοινωνία με ομοφυλόφιλους γονείς; Η απάντηση είναι αρνητική για πολλούς λόγους, οι οποίοι θα ειπωθούν σε αυτή την παράγραφο. Η οικογένεια αποτελεί τον πρωτογενή φορέα κοινωνικοποίησης, άρα πρέπει να είναι σωστά δομημένη για να γίνει ομαλά η διαδικασία της κοινωνικοποίησης και αυτό δε συμβαίνει όταν υπάρχουν δυο μητέρες ή δυο πατεράδες αντίστοιχα, διότι για να μεγαλώσει σωστά ένα παιδί χρειάζεται και η τρυφερότητα της μητέρας και η πειθαρχία του πατέρα και η μίξη η οποία γίνεται συμβάλει στην ομαλή ένταξη του παιδιού στην κοινωνία. Επιπλέον σχεδόν όλη η ανθρωπότητα έχει για γονείς μία μητέρα και έναν πατέρα, άρα αν μια οικογένεια δεν έχει αυτή τη σύνθεση, θα υπάρξει πρόβλημα στην κοινωνικοποίηση. Συγκεκριμένα, ένα παιδί θα φτάσει σε ηλικία να ενταχθεί στον δευτερογενή τομέα κοινωνικοποίησης, το σχολείο και εκεί θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα στην κοινωνική ένταξη, διότι δεδομένου ότι όλα τα παιδιά του σχολείου θα έχουν για γονείς μία μητέρα και έναν πατέρα θα φανεί πολύ παράξενο στα παιδιά το γεγονός ότι ένας συμμαθητής τους δεν έχει για γονείς μία μητέρα και έναν πατέρα αλλά δυο μητέρες ή δυο πατεράδες. Οι αντιδράσεις των άλλων παιδιών που θα παρατηρήσουν το φαινόμενο αυτό θα είναι καταστροφικές, θα έχουμε ακόμα μια αφορμή για εκδήλωση ενδοσχολικής βίας και έντονου στιγματισμού και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το παιδί που έχει για γονείς ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι να μισήσει σε πρώτη φάση το σχολείο και στη χειρότερη περίπτωση από τη μικρή ηλικία να φοβηθεί στην αρχή τα παιδιά και κατά επέκταση να φοβηθεί τους ανθρώπους και την κοινωνία γενικότερα. Αυτό συνεπάγεται μεγάλη δυσκολία στη σύναψη σχέσεων με άλλους ανθρώπους και περιθωριοποίηση, δηλαδή μη επιτυχημένη κοινωνική ένταξη. Εν κατακλείδι, δεν είναι δίκαιο ένα παιδί, το οποίο δε φταίει σε τίποτα να τα περάσει όλα αυτά μόνο και μόνο για μια παράλογη επιθυμία.

Αρνητικά παραδείγματα
Έχουν υπάρξει στον κόσμο και συνεχίζουν να υφίστανται πολλά άσχημα περιστατικά οικογενειών, όπως κακοποιήσεις παιδιών, βιασμούς ακόμα και φόνους, επίσης υπάρχουν οικογένειες που έχουν τα παιδιά τους παραμελημένα και γενικά τα έχουν στην τύχη τους και έρχονται οι υποστηρικτές των υιοθεσιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια και αναφέρουν ότι με βάση τα περιστατικά αυτά, κακώς πειράζει κάποιους η υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλους. Η σύγκριση που επιχειρείται είναι εντελώς αδόκιμη διότι για να έχει νόημα μια σύγκριση, πρέπει να αναφέρεται σε όμοια θέματα, εδώ δε γίνεται κάτι τέτοιο επειδή αρνητικά περιστατικά μπορούν να υπάρξουν σε οποιαδήποτε οικογένεια και δεν παίζει ρόλο αν οι γονείς είναι μητέρα και πατέρας ή αν είναι δυο μητέρες ή δυο πατεράδες. Σε αυτά τα αρνητικά παραδείγματα οικογενειών δεν είναι μόνο οι ετερόφυλοι αλλά θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι και ομοφυλόφιλοι γονείς. Επομένως, η παράθεση αρνητικών παραδειγμάτων από ετερόφυλα ζευγάρια, δε νομιμοποιεί την υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Κλείσιμο άρθρου
Έχουν αναλυθεί πλήρως οι κύριοι λόγοι για τους οποίους η υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλους δεν πρέπει να υφίσταται, αν υπάρχει κάποια αντίρρηση με τα παραπάνω, καλό θα ήταν να ειπωθεί στα σχόλια, τα οποία είναι ενεργοποιημένα για κάθε άρθρο που δημοσιεύεται. Τα θέματα όπως αυτό είναι τέλεια για εποικοδομητικούς διαλόγους.


1 σχόλιο: