Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Παρελάσεις

Χρόνια πολλά Έλληνες! Σήμερα έχουμε Εθνική Επέτειο καθώς είπαμε το μεγάλο ΟΧΙ το οποίο έμεινε στην ιστορία και φυσικά οι στρατιώτες και οι μαθητές έκαναν παρελάσεις σε όλη τη χώρα για την τίμηση των ηρώων. Κάποιοι λένε να καταργηθούν, τις θεωρούν δηλαδή περιττές! Το σημερινό άρθρο λοιπόν έχει να κάνει με τη σημαντικότητα των παρελάσεων.

Η αρνητική γνώμη για τις Παρελάσεις
Πριν ξεκινήσω να γράφω τα επιχειρήματά μου για τη σημαντικότητα των παρελάσεων, θα σας παραθέσω την άποψη όσων υποστηρίζουν την κατάργηση του συγκεκριμένου εθίμου. Υποστηρίζουν ότι οι παρελάσεις παραπέμπουν σε ολοκληρωτικά και αυταρχικά καθεστώτα, είναι αντίθετες δηλαδή της Δημοκρατίας. Επίσης υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο έθιμο δεν καλλιεργεί τον πατριωτισμό αλλά προωθεί τον εθνικισμό και επίσης λένε ότι επειδή στις Ευρωπαϊκές χώρες δεν πραγματοποιούνται παρελάσεις, αποδεικνύει ότι το έθιμο αυτό είναι αναχρονιστικό.

Φόρος Τιμής
Είναι γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι, συγκεκριμένα οι πρόγονοι μας, θυσιάστηκαν και πολέμησαν για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Πολέμησαν για να γράφουμε εμείς ο,τι βλακεία θέλουμε στα κοινωνικά δίκτυα. Δε νομίζετε ότι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να τιμηθούν από τους απογόνους τους; Να δώσουν έναν ελάχιστο φόρο τιμής μέσω των παρελάσεων; Αυτός λοιπόν είναι ο βασικός λόγος που οι παρελάσεις είναι αναγκαίες.

Εθνική συνείδηση
Οι παρελάσεις και οι γιορτές στα σχολεία καλλιεργούν την εθνική συνείδηση. Οι μαθητές και από το μάθημα της ιστορίας αλλά και από τις εκδηλώσεις (σχολικές εορτές, παρελάσεις), ενημερώνονται σχετικά με τα γεγονότα που σημάδεψαν το Ελληνικό Έθνος. Συγκεκριμένα δεδομένου ότι οι παρελάσεις πραγματοποιούνται για την τίμηση των ηρώων, αυτό περνάει στους μαθητές και αναπτύσσεται η εθνική συνείδηση, δηλαδή ο Πατριωτισμός. Τι καλύτερο λοιπόν από το να παράγουμε πολίτες που θα αγαπούν την πατρίδα τους και θα θυσιαστούν για αυτήν;

Μπροστά... γκρεμός
Προσωπικά είμαι υπέρ της προόδου αλλά και εκεί υπάρχουν περιορισμοί. Η τεχνολογία, οι υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και οι νέες αντιλήψεις που έχουμε υιοθετήσει μας έχουν βοηθήσει σημαντικά και πάνε μπροστά την ανθρωπότητα. Υπάρχει ένα «αλλά» σε αυτόν τον συλλογισμό! Δεν θεωρείται πρόοδος η κατάργηση της Πατρίδας, της Θρησκείας και της Οικογένειας όπως μας πλασάρει η σημερινή εποχή! Δεν είναι πρόοδος η κατάργηση των Εθνών και των Αξιών τους και των Εθίμων τους. Αν στην πρόοδο συμπεριλάβουμε αυτά που αναφέρω, τότε δεν προχωράμε απλώς μπροστά αλλά οδηγούμαστε στον γκρεμό. Επειδή λοιπόν οι παρελάσεις συμπεριλαμβάνονται στα έθιμα, καλό θα ήταν να τις διατηρήσουμε.

Περί ακροδεξιάς
Αυτοί που λένε να καταργηθούν οι παρελάσεις, υιοθετούν την άποψη ότι το συγκεκριμένο έθιμο παραπέμπει σε φασιστικά καθεστώτα, κάτι το οποίο δεν ισχύει. Αυτή η γνώμη είναι τελείως αυθαίρετη διότι απορρέει από την αντίληψη των ψευτοπροοδευτικών, προφανώς επειδή στα ολοκληρωτικά καθεστώτα δινόταν έμφαση στο έθιμο των παρελάσεων. Αν το δούμε όμως αντικειμενικά, θα διαπιστώσουμε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο διότι οι παρελάσεις δεν προωθούν τον εθνικισμό αλλά τον πατριωτισμό καθώς όπως αναφέραμε σε προηγούμενη παράγραφο, ο βασικός λόγος που γίνονται παρελάσεις είναι για να τιμηθούν οι ήρωες που θυσιάστηκαν για εμάς.

1 σχόλιο:

  1. Hello !
    Welcome to the "Directory Blogspot"
    We are pleased to accept your blog in the division: GREECE
    with the number: 447
    We hope that you will know our website from you friends,
    Invite your friends by offering them the "Directory award"
    This is the only way to expand the site.
    The activity is only friendly
    Important! Remember to follow our blog. Thank you
    I wish you an excellent day
    Sincerely
    Chris
    For other bloggers who read this text come-register
    http://world-directory-sweetmelody.blogspot.com/
    Imperative to follow our blog to validate your registration
    Thank you for your understanding
    ++++
    Get a special price "directory award" for your blog! with compliments
    Best Regards
    Chris
    http://nsm08.casimages.com/img/2015/04/22//15042212171618874513195366.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή