Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Περί σχεδίου βήτα

Ακούμε συνεχώς στις ειδήσεις των ιδιωτικών καναλιών, ότι ο πρώην υπουργός οικονομικών ετοίμαζε στα κρυφά ένα σχέδιο βήτα. Το θέμα όμως είναι άλλο! Τα κανάλια είναι έτοιμα να δικάσουν και να καταδικάσουν τον πρώην υπουργό οικονομικών για αυτή του την πράξη και όχι μόνο αυτό αλλά διατάχθηκε και ΕΔΕ εις βάρος του.

Το σχέδιο βήτα
Αυτό το σχέδιο ήταν έμπνευσης του πρώην ΥΠΟΙΚ και είχε σκοπό την ομαλή μετάβαση από το Ευρώ στη Δραχμή σε περίπτωση που δεν έβγαζαν πουθενά οι διαπραγματεύσεις. Σύμφωνα με γνωστή εφημερίδα το σχέδιο αυτό είχε ως βάση την κλοπή των ΑΦΜ και αυτό θα επιτυγχανόταν μέσω χάκινγκ της ιστοσελίδας της γραμματείας πληροφοριακών συστημάτων. Ύστερα θα δημιουργούνταν μυστικοί λογαριασμοί, οι οποίοι θα ήταν συνδεδεμένοι με τα ΑΦΜ των φορολογουμένων και μέσω αυτών των λογαριασμών, οι πολίτες θα πλήρωναν τις υποχρεώσεις τους. Ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα δηλαδή.

Αντιδράσεις
Είχαμε και αντιδράσεις βέβαια από τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα άσκησαν πίεση ώστε να παρέμβει η δικαιοσύνη για το σχέδιο του πρώην ΥΠΟΙΚ. Είχαμε επίσης από 24 βουλευτές του πρώην κυβερνώντος κόμματος ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό για εκείνο το σχέδιο και αν ήξερε αυτά που σχεδίαζε ο πρώην υπουργός. Από την άλλη το Μέγαρο Μαξίμου κρατάει αποστάσεις από τον πρώην υπουργό και δεν έχει πάρει σαφή θέση, αλλά δεν μπορεί μια κυβέρνηση να μην ήξερε τι ετοίμαζε ένα από τα σημαντικότερα στελέχη της.

Παράλογη έρευνα
Πάμε στο κυρίως θέμα του άρθρου που είναι η τοποθέτηση των ΔΣ στο θέμα, η ΕΔΕ που διατάχθηκε στον πρώην υπουργό είναι πέρα για πέρα παράλογη. Μια σοβαρή κυβέρνηση σε αυτές τις περιπτώσεις έχει και ένα σχέδιο βήτα, σε περίπτωση που αποτύχει το βασικό σχέδιο. Εν προκειμένω αν οι διαπραγματεύσεις δεν έβγαζαν πουθενά, θα έπρεπε να υπάρχει ένα σχέδιο βήτα με το οποίο θα γινόταν ομαλή μετάβαση από το Ευρώ στο εθνικό νόμισμα. Μόνο και μόνο για αυτό τον λόγο ο σάλος που έχει δημιουργηθεί αλλά και η έρευνα που θα πραγματοποιηθεί, είναι άνευ ουσίας.

Ευθύνες άλλων
Βλέπουμε τις τελευταίες μέρες ένα ξαφνικό ενδιαφέρον από δημοσιογράφους και από την αντιπολίτευση για εκείνο το πλάνο, το οποίο όπως υποστηρίζουν είναι παράνομο. Δεν είχαν δείξει το ίδιο ενδιαφέρον για τις ευθύνες των προηγουμένων. Δεν είχαν δείξει ενδιαφέρον για το πως μας έβαλε η τότε κυβέρνηση στο Ευρώ, για τις μίζες που έπεφταν βροχή, για τα μεγάλα χρέη που δημιούργησαν οι πολιτικοί μας, για το μνημόνιο και το αγγλικό δίκαιο για να αποφύγουμε την χρεοκοπία... Αλήθεια, αυτά δεν πειράζουν τους δημοσιογράφους; Το σχέδιο βήτα της σημερινής κυβέρνησης τους πείραξε!

Υποκρισία
Στην προηγούμενη παράγραφο έκανα λόγο για το ενδιαφέρον που δείξανε οι δημοσιογράφοι και τα κόμματα της αντιπολίτευσης για εκείνο το "κακό" πλάνο που σχεδίαζε ο πρώην υπουργός. Η αλήθεια είναι πως αυτό που με εξοργίζει είναι η υποκρισία τους! Οι προηγούμενοι έχουν κάνει τόσα κακά στη χώρα με αποτέλεσμα οι πολίτες της να υποφέρουν και δεν έχουν το θάρρος να πουν στο λαό μια συγγνώμη! Και αντί να κάνουν τη δικιά τους αυτοκριτική επιτίθενται στην κυβέρνηση για το πλάνο που ετοίμαζε σε περίπτωση που δεν έβγαιναν οι διαπραγματεύσεις και όχι μόνο δεν τους κούνησε κανένας για τα εγκλήματά τους, αλλά διατάχθηκε ΕΔΕ για το πεντάμηνο εις βάρος του πρώην υπουργού! Υποκρισία λοιπόν από αντιπολίτευση αλλά και από δικαιοσύνη.

Μπέρδεμα
Εγώ αλλά και ο υπόλοιπος κόσμος πιστεύω, μας έχει δημιουργηθεί ένα μπέρδεμα. Συγκεκριμένα πριν την αποκάλυψη του σχεδίου βήτα, η αντιπολίτευση αλλά και οι ψηφοφόροι αυτής κατηγορούσαν την κυβέρνηση ότι δεν είχε εναλλακτικό πλάνο. Αποκαλύπτεται το εναλλακτικό σχέδιο, κατηγορείται η κυβέρνηση, πάλι από την αντιπολίτευση και τους ψηφοφόρους της ότι υπήρχε σχέδιο για μετάβαση στη δραχμή. Αναρωτιέμαι, ξέρουν τι θέλουν; Μία μας τα λένε έτσι, μία μας τα λένε αλλιώς. Θέλανε εναλλακτική ή δεν θέλανε; Γιατί αντιδρούν εφόσον η κυβέρνηση έκανε κάτι σωστό; Ζούμε στη χώρα της παράνοιας τελικά, εκεί όπου η λογική έχει ήδη χρεοκοπήσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου