Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Περί εξόδου

Φαίνεται πως και η Ελληνική πλευρά όσο και οι Ευρωπαίοι θέλουν να υπάρξει λύση. Τι λύση όμως θα είναι αυτή; Μήπως τελικά η κυβέρνηση υποκύψει και πει «Συμφωνία να 'ναι και ο,τι να 'ναι»; Η αλήθεια είναι ότι και οι πιο αισιόδοξοι έχουν αρχίσει και αμφιβάλλουν για τη συμφωνία που θα έρθει.
 
Εντολή λαού
Η κυβέρνηση ρώτησε τον λαό αν δέχεται τις προτάσεις των δανειστών. Εμείς είπαμε ένα βροντερό όχι και αν δεν ήταν τα ΜΜΕ θα ήταν ακόμα πιο βροντερό. Οι Έλληνες δεν έχουν πρόβλημα με μία επωφελής συμφωνία αλλά να είναι! Δεν θα ανεχτούμε η κυβέρνηση να μετατρέψει το ΟΧΙ σε ΝΑΙ! Αυτό πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη!

Υποχωρήσεις
Εκφράζω τη δυσαρέσκιά μου, διότι η κυβέρνηση έχει κάνει πάρα πολλές υποχωρήσεις μέχρι τώρα στις θέσεις της και από ότι φαίνεται είναι διαθέσιμη να κάνει ακόμα περισσότερες, σε σημείο που να ξεπεράσει τη λαϊκή εντολή που έλαβε στις 25 Ιανουαρίου.

Φόβος
Τα τελευταία βήματα της κυβέρνησης, δείχνουν φόβο, διότι όσο περνάνε οι μέρες, τόσο πλησιάζει και η έξοδός μας. Αυτός ο φόβος μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικός για τα λαϊκά στρώματα, διότι ισοδυναμεί με μία επώδυνη συμφωνία, περισσότερες παραχωρήσεις από τη μεριά μας. Σε αυτό ποντάρουν οι δανειστές.

Αποδεκτή ρήξη
Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει εντολή και για ρήξη, αν δεν μπορεί να φέρει μια επωφελής συμφωνία. Κανένας θέλω να πιστεύω ότι δεν θα κατηγορήσει τη κυβέρνηση, αν υπάρξει ρήξη. Μάλιστα είναι αναγκαία αν δεν υπάρξει επωφελής συμφωνία.

Γκρεμός και Ρέμα
Κακά τα ψέματα. Μπρος έχουμε γκρεμό και πίσω έχουμε ρέμα. Η κυβέρνηση πρέπει να επιλέξει διότι είναι σε μια πολύ δύσκολη θέση. Επειδή οι πιθανότητες για επωφελή συμφωνία λιγοστεύουν μέρα με τη μέρα, η ρήξη γίνεται και πιο αναγκαία, διότι με εκείνη υπάρχει η πιθανότητα ανάκαμψης ενώ με μία κακή συμφωνία δεν υπάρχει. Ο Έλληνας ποτέ δεν παραδόθηκε! Γιατί να παραδοθεί τώρα;

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου