Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Λόγια, λόγια, λόγια! Λόγια ψεύτικα!

Τελικά αυτοί εκεί στην κυβέρνηση με τη συμφωνία που έφεραν, απέδειξαν και αποδεικνύουν καθημερινώς πλέον ότι αυτά που έταζαν ήταν αέρας κοπανιστός. Μια κατάληξη όχι και τόσο πρωτότυπη από την άποψη ότι το έργο το έχουμε ξαναδεί. Γιατί όμως αυτή η κυβέρνηση;

Προσδοκίες
Τόσα χρόνια, είχαμε μόνο δύο κόμματα στην εξουσία και πάντα δεν τηρούσαν τις υποσχέσεις τους και αυτός ήταν ένας από τους λόγους της συντριβής τους. Στις 25 Ιανουαρίου είχαμε υψηλές προσδοκίες από τη νέα κυβέρνηση που προέκυψε καθώς τα πρόσωπα που ανέλαβαν, ήταν η πρώτη τους φορά. Λέγαμε, ότι κάτι καλό θα συμβεί, ότι θα τηρούσουν κάποιες από τις υποσχέσεις τους.

Τάξιμο
Ένας πολιτικός που σέβεται τον εαυτό του εδώ στην Ελλάδα θα τάξει όσα περισσότερα γίνεται προκειμένου να βρεθεί στην εξουσία, κάτι που έκανε και η σημερινή κυβέρνηση. Σε καμία περίπτωση δεν περιμέναμε ότι θα τηρηθεί ατόφιο το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης αλλά κάποια πράγματα, ελπίζαμε ότι θα τα τηρήσουν για να ανασάνει η οικονομία μας, μιας και αναλάμβαναν την εξουσία για πρώτη φορά, κάτι το οποίο όχι μόνο δεν έγινε, αλλά μας φέρανε μνημόνιο!

Στα λόγια, Άριστα
Ομολογώ ότι εκτός από το προεκλογικό παραλήρημα που είχαμε από την σημερινή κυβέρνηση, προκειμένου να αναλάβει, ξεπέρασε τον εαυτό της, το πιο παράξενο ωστόσο είναι ότι τα ψέματα συνέχισαν και μετά τις εκλογές, πείθοντας τον λαό ότι είχαν μια κυβέρνηση ελπίδας, μέχρι που έγινε εκείνο το μοιραίο λάθος για το οποίο θα πούμε παρακάτω.

Στις πράξεις, Μηδέν
Πολλές εξαγγελίες, αλλά από πράξεις; Αν εξαιρέσουμε τα μέτρα για την ανθρωπιστική κρίση, για την επαναπρόσληψη κάποιων άδικα απολυμένων, το άνοιγμα του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, την ιθαγένεια, το τζαμί στου Μουσουλμάνους στην Αθήνα (ομολογώ ότι στα δύο τελευταία είμαι αρνητικός)... Δεν έχει υλοποιηθεί ΚΑΜΙΆ βασική προεκλογική δέσμευση, όπως η επαναφορά του αφορολόγητου, ο μισθός στα 751 Ευρώ και άλλα πολλά όμορφα που μας έλεγε η σημερινή εξουσία.

Το μεγάλο λάθος
Προσωπικά μέχρι να υπογραφεί το νέο μνημόνιο, στήριζα τη κυβέρνηση, γιατί πίστευα εγώ ο αφελής ότι οι άνθρωποι προσπαθούσαν να φέρουν μια καλύτερη συμφωνία. Το μεγάλο λάθος, ήρθε όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε το νέο μνημόνιο για να παραμείνουμε σε αυτή την αφιλόξενη Ευρώπη. Ένα μνημόνιο με το οποίο η κυβέρνηση μας είπε κατάμουτρα ότι μας κορόιδεψε και μας χρησιμοποίησε κάτι που δεν μου κάνει μεγάλη εντύπωση, καθώς αυτό το έργο δυστυχώς το έχουμε ξαναδεί.

Λόγια μεγάλα
Από τις πράξεις της κυβέρνησης, φαίνεται ολοκάθαρα πλέον ότι είναι μόνο λόγια! Αλλά με τα λόγια κανένας δεν ικανοποιείται, κανένας δεν δικαιώθηκε αλλά πολλές φορές ζημιώθηκε όπως και αυτός ο λαός που πίστεψε στα μεγάλα λόγια, τα ψεύτικα!

Λόγια ψεύτικα
Ο λαός δεν θα ξεχάσει τα τόσα ψέματα που άκουσε από τα στόματα της σημερινής κυβέρνησης, δεν θα ξεχάσει ότι για άλλη μια φορά εξαπατήθηκε από λόγια ψεύτικα. Το άρθρο αυτό το κλείνω με μία φράση από το τραγούδι «Ανόητες Αγάπες», των Πυξ Λαξ: Λόγια, Λόγια, Λόγια! Λόγια ψεύτικα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου