Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Ερμηνεία του Δημοψηφίσματος

Το δημοψήφισμα το οποίο έκανε η κυβέρνηση, ήταν και είναι ένας γρίφος από το αποτέλεσμα που προέκυψε. Η κυβέρνηση δεν έχει καταλάβει το αποτέλεσμα, έτσι οι Δυναμικές Σκέψεις θα δώσουν τη δική τους εκδοχή σε αυτό το άρθρο που διαβάζετε τώρα.

Το ερώτημα
Πριν εξηγήσουμε τι στο καλό σήμαινε το ΌΧΙ που είπε ο λαός, πάμε να δούμε το ερώτημα που έθεσε η κυβέρνηση. Ο λαός έπρεπε να αποφασίσει αν δέχεται ή αν δε δέχεται την πρόταση Γιούνκερ, η οποία αν σε αυτό το δημοψήφισμα η απάντηση ήταν θετική, θα εφαρμοζόταν. Το θέμα όμως είναι τι θα συνέβαινε με την απόρριψη της πρότασης αυτής; Καλύτερη διαπραγμάτευση μας έλεγε η κυβέρνηση, καλύτερη συμφωνία!

Εφαρμογή
Ο Ελληνικός λαός, βασιζόμενος στις υποσχέσεις της κυβέρνησης, ψήφισε χωρίς κανένα φόβο ένα μεγάλο ΌΧΙ και έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να φέρει μια καλύτερη συμφωνία. Η συνέχεια; Σε όλους μας γνωστή. Η τελική απόφαση πάρθηκε στη σύνοδο κορυφής. Εννοείται ότι αυτά που αποφασίσανε είναι πολύ χειρότερα από τη πρόταση που τέθηκε στη κρίση του λαού. Τα κύρια επιχειρήματα της σημερινής κυβέρνησης, είναι ότι εκβιαστήκανε και ότι δεν είχαν εντολή από τον Ελληνικό λαό να βγάλουν τη χώρα από τη ζώνη του Ευρώ. Το θέμα είναι ότι η κυβέρνηση κάνει ένα πολύ μεγάλο λάθος σε αυτό που λέει και θα το εξηγήσουμε στις επόμενες παραγράφους.

Εξουσιοδότηση
Μπορεί να σας φανεί παράξενο, αλλά η σημερινή κυβέρνηση κατά κάποιον τρόπο, είχε και έχει εξουσιοδότηση να βγάλει τη χώρα από τη ζώνη του Ευρώ. Οι Έλληνες ψηφίσανε αρνητικά στη πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Σημαίνει ότι ο κόσμος ψήφισε ΌΧΙ στη λιτότητα, ΌΧΙ στην υποτέλεια, ΌΧΙ στα μνημόνια! Ο κόσμος μπορεί να λέει Ναι στο Ευρώ αλλά Όχι με κάθε κόστος! Πράγμα που σημαίνει ότι αν ο μόνος τρόπος για να μείνουμε σε αυτό το νόμισμα που λέγεται Ευρώ, είναι με μνημόνια και προγράμματα, τότε είναι βέβαιο ότι ο λαός, θα έδινε την εξουσιοδότηση στη σημερινή κυβέρνηση να κινήσει τις διαδικασίες για επιστροφή της Ελλάδας στο εθνικό της νόμισμα.

Η συμφωνία
Γνωρίζουμε όλοι πλέον ότι η συμφωνία που έχει έρθει είναι πολύ χειρότερη από τη πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Ελληνική πλευρά αναγκάστηκε να εφαρμόσει τη συμφωνία όπως αναφέρει προκειμένου η χώρα να αποφύγει την έξοδο της από τη ζώνη του Ευρώ. Ρωτάω τώρα εγώ: Εφόσον φέρατε μια συμφωνία πολύ χειρότερη, γιατί κάναμε δημοψήφισμα; Είχε κανένα νόημα; Το ΌΧΙ του λαού το κάνατε ΝΑΙ! Αν ισχύουν τα περί εκβιασμού της Ελληνικής κυβέρνησης, όχι μόνο είχαν το δικαίωμα αλλά και την εντολή από τα λαό να κινήσουν διαδικασίες να φύγουμε από τη σάπια Ευρώπη τους! Ο Ελληνικός λαός, έκανε γνωστό ότι όχι μόνο δε δέχεται τη πρόταση Γιούνκερ αλλά δε δέχεται και συμφωνίες πολύ χειρότερες, πόσο μάλλον όταν γίνονται δεκτές υπό απειλές! Δεν τα σκέφτηκε αυτά η Κυβέρνηση, ούτε και τα έλαβε υπόψη της.

Ξανά!
Επαναλαμβάνει συνεχώς η κυβέρνηση ότι δεν έχει εντολή να βγάλει τη χώρα εκτός της νομισματικής ένωσης. Ας υποθέσουμε ότι η κυβέρνηση έχει δίκιο και αυτά που γράφω στο άρθρο είναι βλακείες. Υπάρχει τρόπος να μάθουμε τι πραγματικά θέλει αυτός ο έρμος λαός. Δημοψήφισμα ξανά! Δημοψήφισμα ξανά με το σωστό ερώτημα! ΕΥΡΏ Ή ΔΡΑΧΜΉ; Αυτή είναι η μόνη διέξοδος και μόνο έτσι θα μάθουμε τι πραγματικά θέλει ο λαός. Αν το έκανε η κυβέρνηση και θα απαλλασσόταν από τις πολιτικές ευθύνες και θα δινόταν μια ξεκάθαρη εντολή από τον ίδιο το λαό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου