Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Θαύματα (2ο μέρος)

Αναγνώστες των Δυναμικών Σκέψεων, το προηγούμενο άρθρο είχε να κάνει με τα Θαύματα. Εξηγήσαμε τα βασικά και τώρα έρχεται το δεύτερο μέρος του άρθρου όπως υποσχέθηκα. Στο δεύτερο μέρος θα εξηγηθεί αναλυτικά στο γιατί να πιστεύουμε στα Θαύματα καθώς και γιατί είναι απολύτως λογικό και όχι κάτι παράλογο.

Μαρτυρίες
Στο προηγούμενο άρθρο έγραψα ότι δεν είναι δυνατόν να διαψεύσουμε ανθρώπους που μας διηγούνται Θαύματα. Ειλικρινά δεν βρίσκω κάποιο λόγο να μας πουν ψέματα. Δεν έχουν κάποιον λόγο να το κάνουν. Πολλοί άνθρωποι προσευχήθηκαν και γίνανε καλά τα αγαπημένα τους πρόσωπα, άλλοι είδαν Αγγέλους, οι μοναχοί έχουν και αυτοί κάποιες εμπειρίες. Δε νομίζω ότι μας παίρνει να ρίξουμε ένα τεράστιο Χ σε όλα αυτά, όπως κάνουν οι περισσότεροι σκεπτικιστές.

Μεταστροφές
Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι, που ήταν στην αρχή Μουσουλμάνοι ή Ινδουιστές ή άνηκαν σε κάποια άλλη θρησκεία, που άλλαξαν γνώμη. Μπορείτε να αναζητήσετε στο διαδίκτυο τέτοιες περιπτώσεις και να διαβάσετε άρθρα που αναφέρονται σε τέτοια θέματα.

Η Ζωή
Ένα ρητό λέει ότι μπορεί κάποιος να δει τη ζωή με μια από τις δυο απόψεις. Η μία λέει ότι όλη η ζωή είναι ένα Θαύμα και η άλλη άποψη ότι τίποτα δεν είναι Θαύμα. Αν το σκεφτούμε, βλέπουμε Θαύματα καθημερινά, και μόνο που ζούμε, αποτελεί ένα Θαύμα και σοβαρή ένδειξη της ύπαρξής τους.

Οπτική Γωνία
Εδώ βέβαια πρέπει να πούμε και μια πικρή αλήθεια για τους δύσπιστους που λένε ότι τίποτα δεν είναι Θαύμα. Οι δύσπιστοι λένε ότι για να πιστέψουν ότι έγινε κάποιο Θαύμα, πρέπει να το επιβεβαιώσει και να το τεκμηριώσει η επιστήμη. Δεν θεωρούν όμως τις προσωπικές μαρτυρίες που αναφέραμε παραπάνω ως απόδειξη. Αυτή η άποψη δείχνει ότι δεν θέλουν να αποδεχτούν την ύπαρξη των Θαυμάτων, διότι όπως γνωρίζουμε από το προηγούμενο άρθρο «τα Θαύματα δεν υπακούν στους νόμους της φύσης και συνήθως είναι η αναστολή των νόμων αυτής.», άρα η επιστήμη δεν μπορεί να επιβεβαιώσει και να τεκμηριώσει Θαύματα.

Ανεξήγητο από...
Οι σκεπτικιστές αναφέρουν ότι αυτό που εμείς αποκαλούμε Θαύμα πιθανότατα είναι ένα φαινόμενο που η επιστήμη δεν έχει εξηγήσει ακόμα. Το θέμα βέβαια είναι ότι ξεχωρίζουν πολύ εύκολα τα Θαύματα από τα φυσικά φαινόμενα. Παράδειγμα: Ένας άνθρωπος, ο οποίος δεν είχε καμία πιθανότητα να ζήσει αλλά ξαφνικά γίνεται καλά σε μια μέρα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για Θαύμα, όλοι ξέρουμε ότι σοβαρά προβλήματα υγείας δεν λύνονται ως διά μαγείας.

Προσωπικό Βίωμα
Κλείνοντας το άρθρο και το θέμα των Θαυμάτων, πρέπει να διευκρινίσω ότι τα περισσότερα Θαύματα δεν είναι επαναλαμβανόμενα αλλά προσωπικά. Δηλαδή συνήθως αποτελούν προσωπική εμπειρία, οπότε τα Θαύματα προέρχονται κυρίως από μαρτυρίες που πρέπει να δίνουμε βάση και να συζητάμε όλες τις εκδοχές.

Εδώ τελειώνει και η σειρά άρθρων σχετικά με τα Θαύματα. Μπορείτε να αφήσετε τα σχόλιά σας λέγοντας τη γνώμη σας στα άρθρα καθώς και να υποστηρίξετε το ιστολόγιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου