Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Θαύματα (1ο μέρος)

Το blog σας παρουσιάζει ένα πολυσυζητημένο θέμα Μεταφυσικού χαρακτήρα, τα Θαύματα. Τι είναι τα Θαύματα; Είναι αληθινά; Τι υποστηρίζουν οι άνθρωποι; Από που προέρχονται; Αυτά θα σχολιαστούν στο παρόν άρθρο.

Ορισμός
Η φύση όπως γνωρίζουμε διέπεται από κάποιους νόμους, παραδείγματος χάριν λέμε ότι για να βρέξει πρέπει το νερό να γίνει υδρατμός και ύστερα να ξανά υγροποιηθεί. Σύμφωνα με το κοσμολογικό επιχείρημα ο κόσμος φτιάχτηκε από ένα ΟΝ, το οποίο είναι ελεύθερο και υπέρτατο. Αν ένας ή και παραπάνω νόμοι ανασταλούν, τότε λέμε ότι έχουμε ένα Θαύμα. Το πιο γνωστό Θαύμα σήμερα είναι το Άγιο Φως, το οποίο γίνεται κάθε χρόνο.

Αληθινά Θαύματα
Τα υπερφυσικά γεγονότα και ειδικότερα τα Θαύματα αμφισβητούνται από τους σκεπτικιστές και ορθολογιστές. Είναι βέβαιο, σύμφωνα με μαρτυρίες ότι ακόμα και στις μέρες μας γίνονται Θαύματα εκτός του Αγίου Φωτός αλλά είναι πολύ σπάνια. Προσωπικά ακόμα και εγώ δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι έγινε ένα Θαύμα αλλά από την άλλη αν ένας άνθρωπος λέει ότι το βίωσε, δε θα έλεγε ποτέ ψέματα από την άποψη ότι δεν θα κέρδιζε κάτι και δεν πρέπει να ακυρώνουμε με ελαφρά την καρδιά.

Κριτική και Χλευασμός
Οι σκεπτικιστές έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν πιστεύουν τίποτα υπερφυσικό. Δικαίωμά τους αλλά ο χλευασμός που ασκείται από ορισμένους δεν είναι αρεστός. Έχει γραφτεί σε αυτό το blog ότι είναι καλό και αναγκαίο να εκφράζει κάποιος την άποψή του αλλά κόσμια και με σεβασμό στην αντίθετη άποψη.

Δυσπιστία
Τα Θαύματα δύσκολα γίνονται πιστευτά ακόμα και από τους θρησκευόμενους. Οι σημερινοί άνθρωποι δύσκολα πιστεύουν ότι γίνονται Θαύματα σήμερα και για να είμαστε ειλικρινής είναι λογικό σε μια βάση, όμως όσοι δεν τα πιστεύουν πρέπει να κάνουν πίσω όταν ακούνε ή διαβάζουν προσωπικές μαρτυρίες ή έστω να τους προβληματίσει.

Τέλος πρώτου μέρους. Στις 9 Ιουνίου ακολουθεί το δεύτερο μέρος αυτού του άρθρου για τα Θαύματα, το οποίο θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Μείνετε συντονισμένοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου