Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Συμφωνία ή Ρήξη;

Συμφωνία ή Ρήξη; Αυτό αναρωτιέται ο κόσμος, μερικοί έχουν καταλήξει είτε στη μία ή στην άλλη πλευρά ενώ ένα σημαντικό ποσοστό αναρωτιέται «Τι πραγματικά συμφέρει;». Μέσα από αυτό το άρθρο λοιπόν, θα δούμε τι πρέπει τελικά να γίνει.

Μέτωπα
Ο Ελληνικός λαός έχει για ακόμα μία φορά διχαστεί στους «Μένουμε Ευρώπη» και στους «Ρήξη με την Ευρώπη». Και οι δύο αυτές ομάδες κάνανε διαδηλώσεις, μπερδεύοντας την κυβέρνηση με αποτέλεσμα να αναρωτιέται «Τι να κάνουμε;». Αρχικά θα δούμε και τις δύο επιλογές για να είμαστε δίκαιοι.

Συμφωνία
Αν και γράψαμε γιατί η πιθανή συμφωνία είναι συμφέρουσα σε αυτό το άρθρο, δεν ξέρουμε αν θα αποδώσει. Εν πας περιπτώσει ας πούμε ότι πετυχαίνουμε το καλύτερο δυνατό. Θα πετύχουμε τους στόχους που θέλουμε; Και αν η συμφωνία δεν πιάσει τον δημοσιονομικό στόχο; Θα βάλουν επώδυνα μέτρα στο φτωχό λαό; Τελικά τα αχαρτογράφητα νερά, κρύβονται σε μια συμφωνία.

Ρήξη
Η άλλη πλευρά του νομίσματος, λέει να πάμε σε ρήξη με τους δανειστές. Αυτή η εκδοχή στα μάτια του λαού μοιάζει συμπαθής και αν ο Πρωθυπουργός προχωρήσει, είναι σίγουρο ότι θα έχει τη στήριξη των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Τι σημαίνει όμως η ρήξη; Τα πράγματα πάνω κάτω τα γνωρίζουμε όλοι. Η οικονομία για λίγους μήνες θα νεκρώσει αλλά είναι σίγουρο ότι θα ξανά αναγεννηθεί. Από όλο αυτό τα ασθενή λαϊκά στρώματα, δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν, καθώς είτε στη μία περίπτωση, είτε στην άλλη, δεν έχουν τίποτα να χάσουν σε αντίθεση με τους πλούσιους, οι οποίοι θα εγκαταλείψουν τη χώρα κακήν κακώς.

Ευρώπη τραπεζιτών
Η παράταξη, η οποία κυβερνάει αυτό τον τόπο, είπε ότι «θέλουμε μια Ευρώπη των λαών και όχι των τραπεζιτών». Και όντως! Έτσι είναι. Αν η κυβέρνηση, πάει σε συμφωνία, το πιθανότερο είναι ότι θα επικρατήσει εκείνη η αφιλόξενη Ευρώπη, που μόνο τα λεφτά κοιτάει. Γιατί λοιπόν να μείνει η Ελλάς σε αυτή την Ευρώπη; Τι έχει να κερδίσει;

Ευρωπαϊκή υποδούλωση
Πριν από λίγες γραμμές, γράψαμε ότι αν πάμε σε συμφωνία, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα αποδώσει τα αναμενόμενα και αν γίνει αυτό, τότε τη νύφη θα την πληρώσουν τα γνωστά υποζύγια. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την οικονομική υποδούλωση της χώρας μας. Αξίζει άραγε να το ρισκάρουμε; Δε νομίζω.

Ευρωπαϊκό οικοδόμημα
Κάποτε, στα μέσα του 20ου αιώνα, ένας τύπος που λεγόταν Αδόλφος Χίτλερ, ήθελε μια ενωμένη Ευρώπη υπό την ηγεμονία της Γερμανίας. Αυτό το όραμα, οι Γερμανοί το κρατάνε ακόμα και σήμερα και φαίνεται κιόλας. Οι Ευρωπαίοι λοιπόν, ποτέ δε θα θέλανε μια συμφωνία, η οποία θα άφηνε την Ελλάδα να ορθοποδήσει. Αν η Ελλάδα όμως πει το μεγάλο ΟΧΙ, τότε όλο το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα και όλες οι οικονομίες της Ευρώπης, τινάζονται στον αέρα και κάνουμε και ένα καλό από την άποψη ότι η Ευρώπη των δύο ταχυτήτων, θα σταματήσει να υπάρχει.

Νέες συμμαχίες
Τυχόν έξοδο από την Ευρωπαϊκή ένωση, συνεπάγεται και έξοδο από το ΝΑΤΟ, δηλαδή παύει και η συμμαχία μας με την Αμερική. Ανοίγονται νέοι ορίζοντες και συναντάμε νέους σύμμαχους όπως Ρωσία και Κίνα, οι οποίες έχουν δηλώσει ότι θέλουν να βοηθήσουν, με αντάλλαγμα βεβαίως. Τα συμφέροντα της Ελλάδας ωστόσο, είναι κατά την ανατολή μεριά.

Είμαστε μαθημένοι
Έχουμε αποδείξει στην ιστορία, ότι είμαστε μαθημένοι στις κακουχίες, στις μάχες και ενώ πολλοί λαοί προσπάθησαν να αφανίσουν αυτό το έθνος, αποδείχτηκαν άκαρπες. Αν χρειαστεί η Ελλάδα να ορθοποδήσει, τότε και εμείς οι Έλληνες πρέπει να κάνουμε θυσίες γιατί, πάνω από όλα, είναι το Έθνος.

Φαίνεται ότι μας συμφέρει περισσότερο μια βέβαιη ρήξη παρά μια αβέβαιη συμφωνία. Αν το δούμε μάλιστα από μία άλλη οπτική, είναι μια καλή ευκαιρία να αποδείξουμε ότι μπορούμε να σταθούμε σε κάθε κίνδυνο. Ο Έλληνας πάνω από όλα είναι περήφανος και παλεύει.


5 σχόλια:

  1. ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΛΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΧΙΕΣ,ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ,ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ!ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ,ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ,ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΑΜΕ!ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΜΙΑ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΧΩΡΑ,ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΖΗΤΙΑΝΟΥΣ!ΕΧΟΥΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ!ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ,ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΩΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΛΕΞΕΙ!ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΘΑ ΧΑΘΟΥΜΕ ΣΑΝ ΕΘΝΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΙ ΦΡΑΓΚΟΛΕΒΑΝΤΙΝΟΙ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΩΜΕΡΕΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΕΣ!Η ΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΘΑ ΠΕΦΤΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ!ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ,ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΑΜΠΙΡ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΧΟΥΜΕ 10.000 ΑΥΤΟΚΤΩΝΙΕΣ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΕΝΕΣ!ΑΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ,ΘΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φιλοι 10:05μ.μ. , 10:07μ.μ , 10:09μ.μ .ΤΑ ΕΙΠΑΤΕ ΟΛΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή