Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Πίστευε και μη ερεύνα

Πίστευε και μη ερεύνα. Το ρητό που έχει χρεωθεί αυθαίρετα στην Χριστιανική Πίστη. Τι όμως σημαίνει πραγματικά; Ποιος το είπε; Γιατί χρεώθηκε στον Χριστιανισμό και τι λέει πραγματικά ο Χριστιανισμός για την έρευνα; Όλη η αλήθεια από τις Δυναμικές Σκέψεις!

Προέλευση
Το ρητό αυτό η αλήθεια είναι ότι έχει παπική βάση. Συγκεκριμένα αυτό υποστηριζόταν ακράδαντα από την Καθολική Εκκλησία στην εποχή του Μεσαίωνα, τότε που ήταν κάποιος υποχρεωμένος να πιστεύει και να μην ερευνά, χωρίς συνέπειες. Η ελευθερία και η έρευνα προκαλούσε αλλεργία στους παπικούς και κράταγε τους πιστούς στο σκοτάδι.

Σημασία
Η σημασία του συγκεκριμένου ρητού είναι προφανής. «Να πιστεύεις και να μην ερευνάς αυτό που πιστεύεις, αυτό που πιστεύεις είναι σίγουρα σωστό.» Τυφλή πίστη δηλαδή! Βέβαια κάποιοι λένε ότι αυτό το ρητό έχει και διαφορετική σημασία, αναλόγως που θα βάλει κάποιος το κόμμα, πχ: «Πίστευε και μη, Ερεύνα.», είτε πιστεύεις είτε όχι, πρέπει να ερευνάς. Γραμματικά όμως αυτό είναι εντελώς λάθος, διότι δεν στέκει. Στην πραγματικότητα τι σημαίνει αυτό που γράψαμε προηγουμένως; ΚΑΙ πίστευε ΚΑΙ μην πιστεύεις, Ερεύνα! Δεν βγάζει νόημα.

Παρεξηγήσεις
Είχαμε και άλλες παρεξηγήσεις σχετικά με αυτό, κυρίως από αθεϊστές, οι οποίοι αναφέρουν ότι ο Χριστιανισμός δεν υποστηρίζει την έρευνα. Έχουν χρεώσει κάτι στον Χριστιανισμό χωρίς να το υποστηρίζει! Όπως είπαμε στην αρχή του άρθρου, αυτό το λέγανε οι Παπικοί, ο Χριστιανισμός όμως δεν είναι μόνο αυτοί. Είναι όλοι οι πιστοί, όλοι οι κληρικοί και όλα τα δόγματα. Ο Χριστιανισμός στο σύνολό του συνιστά την έρευνα.

Χριστιανισμός και Έρευνα
Ο Χριστιανισμός, όχι μόνο θέλει αλλά προτρέπει τους πιστούς να ερευνούν και να ανακαλύπτουν. Αυτό προκύπτει από τα εξής εδάφια της Κ.Δ: «Να ερευνάτε τις γραφές και εκείνες θα σας οδηγήσουν σε εμένα.», «Ψηλαφίστε τις πληγές Μου για να βεβαιωθείτε ότι Αναστήθηκα.». Είναι τα δύο χαρακτηριστικά εδάφια, τα οποία αποδεικνύουν τα λεγόμενα του άρθρου.

Κλείνοντας αγαπητοί αναγνώστες σας δίνω την εξής συμβουλή: Πίστευε ή Μη, Ερεύνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου