Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Απόδειξη της ύπαρξης του τέλειου Όντος

Με αφορμή την γιορτή του Πάσχα και το κλίμα κατάνυξης που επικρατεί, θα γράψω ένα άρθρο για την ύπαρξη του τέλειου όντος. Έχουν γραφτεί πολλά άρθρα για την ύπαρξη και ανυπαρξία του. Οι Δυναμικές Σκέψεις θα γράψουν ένα ακόμα, παρουσιάζοντας όλες τις αποδείξεις, οι οποίες αντικειμενικά δεν μπορούν να αμφισβητηθούν.

Το Σύμπαν και η Γη
Δεν υπάρχει κάποιος άνθρωπος που να μην αναρωτήθηκε... «Πως στο καλό γίνανε όλα αυτά;». Η Επιστήμη προσπάθησε και προσπαθεί να δώσει απαντήσεις στα εργαστήρια. Μάταια όμως! Η απάντηση είναι μία: «Τα δημιούργησε ένα τέλειο Ον». Βλέπουμε γύρο μας πολλά αντικείμενα παραδείγματος χάρη δέντρα, ζώα, λουλούδια, ορυκτά, πλανήτες και άλλα. Όλα τα αντικείμενα που βλέπουμε στο Σύμπαν συμπεριφέρονται ακολουθώντας «κάποιον κώδικα συμπεριφοράς.», παράδειγμα: Η Γη κάθε 365 ημέρες κάνει μια περιστροφή γύρω από τον Ήλιο. Τα αντικείμενα, η αρμονία και οι κανόνες, οι άγραφοι κανόνες αποδεικνύουν ότι ένας Μέγας Αρχιτέκτονας, μια Υπερδιάνοια, ένας τέλειος καλλιτέχνης κρύβεται πίσω από όλα αυτά.

Αίτιο και Αιτιατό
Σίγουρα θα έχετε ακούσει το «Αίτιο και Αιτιατό» ή αλλιώς «Ενέργεια και Αποτέλεσμα.». Σε απλά Ελληνικά αυτό σημαίνει πως ο,τι φτιαχτό έχει και δημιουργό. Παράδειγμα: Ένα σπίτι έχει οικοδόμους που το έφτιαξαν, ένας υπολογιστής φτιάχτηκε από έναν μηχανικό. Το Σύμπαν λοιπόν γιατί να μην φτιάχτηκε από ένα τέλειο Ον;

Ένα Ον άναρχο
Στην προηγούμενη παράγραφο μιλήσαμε για «Αίτιο και Αιτιατό.», όμως αυτός ο κανόνας πρέπει να έχει τουλάχιστον μια εξαίρεση. Αυτή η εξαίρεση δεν μπορεί να είναι το Σύμπαν, διότι κάθε υλικό μέσα στο Σύμπαν έχει μια αρχή, με αυτό συμφωνούν όλοι οι επιστήμονες. Το Ον που δημιούργησε τα πάντα σίγουρα πρέπει να είναι άναρχο και είναι από τους νόμους της φύσης, έξω από τα όρια του Σύμπαντος αλλά και Παντού Παρόν.

Σκοπός
Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Στη φύση και το σύμπαν, τίποτα δεν είναι τυχαίο. Παράδειγμα: Χωρίς τον ήλιο, δεν μπορεί να αναπτυχθεί ζωή, χωρίς τους αποδομητές, τα φυτά δεν μπορούν να φωτοσυνθέσουν, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να παραχθεί οξυγόνο, το οποίο είναι και απαραίτητο για να ζήσουν οι ζωντανοί οργανισμοί. Όταν αυτός ο κόσμος και κάθε τι που υπάρχει σε αυτό έχει κάποιον σκοπό, είναι δυνατόν, αυτός να έχει δημιουργηθεί χωρίς σκοπό;

Πηγές
Έχουμε κάποια βιβλία που μας αναφέρουν κάποιο τέλειο Ον. Τα πιο αξιόπιστα από αυτά τα βιβλία θεωρούνται αυτά της Αγίας Γραφής, διότι αναφέρουν ιστορικά γεγονότα, τα οποία γίνονται σε πραγματικά τοπωνύμια.

Θαύματα
Αξίζει να σημειωθεί, ότι έχουν γίνει θαύματα και ορισμένα από αυτά είναι επαναλαμβανόμενα. Ένα από αυτά είναι εκείνο του Αγίου Φωτός, στο οποίο αναφέρθηκα σε προηγούμενο άρθρο, ωστόσο υπάρχουν και άλλα λιγότερο γνωστά, όπως τα νερά του Ιορδάνη ποταμού, τα οποία την γιορτή των φώτων στρέφονται στην αντίθετη μεριά. Για τα θαύματα θα μιλήσουμε σε επόμενο άρθρο των Δυναμικών Σκέψεων.

Βιωματικές Εμπειρίες
Υπάρχουν προσωπικές μαρτυρίες και βιωματικές εμπειρίες ανθρώπων, οι οποίοι έχουν γράψει βιβλία ή έχουν βγει στην τηλεόραση. Μάλιστα τέτοιες μαρτυρίες έχουμε και μέσα στην Βίβλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου